Rejser/Ture

Goslar i Harzen

Så var det tid til vores årlige bustur, som i år gik til Goslar i Tyskland i perioden 24.-28. august 2020.

AFREJSE: Traditionen tro mødtes vi på Høje-Taastrup Station kl. 05.30 den 24. august, hvor Egons Bus hentede os. Vores chauffør, som skulle køre os sikkert frem til vores bestemmelsessted, hed Lars. Vores Guide på turen hed Peter. Fra klubben deltog 19 personer, og inden vi nåede Rødby var antallet steget til 34 – andre steg på bussen ved aftalte opsamlingssteder undervejs. På færgen fra Rødby til Puttgarten drak og spiste vi vores medbragte kaffe og brød – anbefalet af Maiken – da sejlturen kun var på 45 min. 

I disse coronatider var der i bussen taget hånd om situationen, og derfor havde vi adgang til håndsprit og mundbind. I Harzen skulle vi have mundbind på, når vi gik i forretninger – udenfor ingen problemer.

Fra Puttgarten gik turen rask videre mod Goslar – med en pause undervejs, hvor vi spiste frokost på Hotel Stadt Munster. Eftermiddagspausen holdt vi i Celle, som var en meget interessant by, hvor vi godt kunne have brugt noget mere tid. Sidst på eftermiddagen ankom vi til vores hotel – Der Achtermann – og fik vores værelser fordelt – alle på 4. sal – godt der var elevator. 

Aftensmaden fik vi i en af Hotellets restaurationer og fik en 3-retters menu – hovedretten havde 2 valgmuligheder. Efter spisningen ville nogle af os ud og se på byen. Stor skuffelse – alt var lukket ved 9-tiden på grund af coronasituationen måske – så var det godt, at hotellets bar var åben.   

Næste morgen startede med morgenandagt på gangen på 4. sal – der var åbenbart nogle store syndere iblandt os, for de skulle have altervin flere gange. Der var morgenmad i den ene restauration – det var super godt – kunne ikke være bedre. Derefter var der byvandring for dem der ville med – man kunne se byens smukke Marktplatz med rådhuset og klokkespillet, Kaiserworth, Helligen Kreuz og Domvorhalle. Andre gik selv på opdagelse. Ville man ind i en butik skulle man huske at tage mundbind på. Om eftermiddagen kørte vi til Haknenklee og så på stavkirken Gustav- Adolf – bygget i 1907-1908. Grundkonstruktionen var efter kølen på et Vikingskib – måske stammer udtrykket “kirkeskib” også fra denne tid.

Efter aftensmaden på vores hotel var der hyggeligt samvær i baren.

Næste morgen – same procedure as the morning before. I dag kørte vi til byen Clausthal, Altenau og Windbeutel ved Okerstrausee hvor vi besøgte Oberharzer Bergwerksmuseum. Vi var på rundvisning – Peter sagde, at der var 800 trin i minen, og vi fik det indtryk, at det var ned og op, så mange fravalgte at deltage – men det var der ingen ben i, så det var synd for de, der ikke deltog. 

Det var en meget interessant oplevelse at se og høre om minearbejdernes liv. Museet er Tysklands ældste og giver et godt indblik i minegange, værktøj, grubelamper og teknik, såvel ovenfor som langt under jorden. 

Vi kørte videre til bjergbyen Altenau, hvor vi holdt pause og eventuelt kunne spise frokost – men der var ikke åbent nogen steder – kun en bager og en græsk restaurant – alt var lukket – så vi kørte videre til en træskærer.

Om eftermiddagen gik turen til Okerstausee, som har den største opstemmede sø i den vestlige del af Harzen med 47,4 millioner kubikmeter vand. I restauranten hos Windbeutel-König (ikke opkaldt efter vores Ole Kønig) smagte vi Harzer-specialiteten – Blauer Brocken – en kæmpestor vandbakkelse fyldt med flødeskum og blåbær, og dertil drak vi kaffe – en rigtig kaloriebombe. Herefter gik turen hjem til hotellet.

Efter aftensmaden gik nogle af os på pub og drak Irish Coffee samt øl og whisky.

og sov godt…. 

På 4. dagen kørte vi til Wernigerode, som er en smuk by med mange gamle og velbevarede huse og gader. Rådhuset var rigtig smukt. Verner tog et et gruppebillede af alle deltagere på denne Vitus Busrejse – det er sat ind sidst på siden.

Efter at have gået rundt og set på byen, gik vi til jernbanestationen, hvor vi kørte med damptog fra 1954, bygget på lokomotivværkstedet Karl Max – det kørte på en smalsporet jernbane til Drei Annen Hohne, hvor vi skiftede tilbage til bussen igen.

Vi  benyttede lige lejligheden til at køre til Bloksbjerg – vi sendte ingen kvinder afsted (denne gang).

Bussen kørte igennem en masse skov på vej hjem – mange træer var ødelagte – det skyldes en billeart – Barkbillen.  

Ja, så var det hjemad igen efter en dejlig uge i Goslar.

Undervejs spurgte vores chauffør – Lars – om vi ville sættes af på Høje Taastrup St., inden han fortsatte til København – jaaaa, god idé chauffør.

På hjemvejen kørte vi fra Goslar til Lüneburger Heide til den gamle hanseby Lüneburg, der er saltets hovedstad – her spiste vi frokost.

En rigtig dejlig wienerschnitzel med det hele – det kan tyskerne lave.    

TAK TIL ALLE JER DEJLIGE BOWLERE FOR EN FANTASTISK FERIE TIL GOSLAR – HARZEN