Bowlingklubbens Historie

HISTORIEN BAG ”TRIVSEL 95”

I det tidlige efterår i 1994 fik 3 friske golfspillere – Helge Colliander, Hans Hedin og Gustav Nielsen – den gode idé at udvide deres aktive liv med yderligere en aktivitet. Valget faldt på BOWLING, da BIG BOWL i vores lokalavis i Taastrup inviterede interesserede seniorer til prøvebowling i Big Bowl hallen, og hvis interessen var til stede selv vælge, hvilken ugedag, de kunne tænke sig at bowle, hvis de gerne ville fortsætte, og tilslutningen var stor nok.

Da disse 3 golfspillere spillede golf mandag, onsdag og fredag, valgte de at sætte sig ved bordet, hvor ugedagen var tirsdagder skal jo være plads til det hele – og inden dagen var omme, var antallet af interesserede til tirsdagsbowl oppe på 10-15 personer. Blandt dem var Bente Rasmussen samt Hanne og Kurt Vig Jensen.

Det blev en succes – flere deltagere kom til, og alle havde glæde af bowlingen og det sociale samvær.  Muligheden for at starte en klub var nu til stede.

Derfor afholdt deltagerne en stiftende generalforsamling torsdag, den 8. december 1994, og klubben fik navnet Bowlingklubben TRIVSEL af 1995 – i daglig tale ”TRIVSEL 95”  – årsskiftet lå jo lige om hjørnet – deltagerne blev nu medlemmer i den nye klub, vedtægterne blev udfærdiget, og alle medlemmer fik udleveret et eksemplar – sådan fungerer det stadig i dag.

Kirsten Hedin blev valgt som den 1. formand. Hun blev senere afløst af Helge Colliander, som siden valgte at være turneringsleder og lavede systemer og statistikker samt registrering af resultaterne til træning og de senere turneringskampe. Omtrent samtidig – også på Big Bowl’s initiativ – opstod flere veteranbowlingklubber, og sammen startede vi PBA (Pensionisternes Bowling Alliance). Kurt Vig blev valgt som formand i PBA. Vi var skam fremme i skoene dengang.

Inge Sørensen afløste Helge som formand, og senere overtog Ole Kønig denne post. Han valgte også at påtage sig opgaven som turneringsleder og blev afløst af Kurt Vig på formandsposten. Det fører os frem til Uffe Skov, som fra 2014 har været vores formand.

Tilbage til det sociale samvær – det startede med, at spillerne hver tirsdag blev fordelt på forskellige baner, så alle automatisk kom til at kende hinanden, og fællesspisningen den 1. tirsdag i hver måned var med til at styrke sammenholdet . Herudover kom også sæsonstarten i Hedelandshytten, rejser/ture, julefrokoster, påskefrokoster, sæsonafslutninger og andre festlige begivenheder i klubben.

Jubilæumsfester blev holdt hvert 5. år – vi ville gerne have det hele med.

Den 1. jubilæumsfest – vi husker – gik til FEJØ i Smålandsfarvandet i 2004.

Den 2. jubilæumsfest holdt vi på SKJALM HVIDE KRO i Jørlunde i 2009.

Den 3. jubilæumsfest fejrede vi på HOTEL SVALEN i Hedehusene i 2014.